Gradutakuu uudistuu

Kuten huomaat, Gradutakuun ulkoasu on muuttunut melkoisesti. Joku ehkä ajattelee tässä vaiheessa, että oli jo aikakin. Minä ainakin ajattelen niin.

Syitä uudistukseen oli useita. Sivusto oli teknisesti jo hyvin vanha, ja palveluntarjoajan tuki tietyille elementeille oli loppumassa. Vanha sivusto ei myöskään toiminut erityisen hyvin puhelimissa ja muissa mobiililaitteissa. Lisäksi ulkoasu oli myös auttamattoman vanhanaikainen.

Jouduin tekemään uudistuksen nyt aika nopealla aikataululla. Siksi kestää vielä jonkin aikaa, että sivusto on sellainen kuin haluan. Käytän blogissani paljon kuvia, ja niiden siirtämisessä oli paljon ongelmia, joiden korjaaminen tulee kestämään vielä kauan. Olkaa siis kärsivällisiä.

Ehkäpä suurin yksittäinen muutos sivustolla on, että keskustelualue on poistettu nyt kokonaan käytöstä. Keskustelualueella on ollut jo pitkään hyvin vähän keskustelua, koska olen jo kauan aikaa sitten ymmärtänyt, että minulla ei ole aikaa tuon keskustelun ylläpitämiseen ja ohjailuun. Toivottavasti jatkossakin keskustelua käydään itse blogiartikkeleissa ja tietysti myös Facebookissa.

Olen viimeiset vuodet käyttänyt suuren osan työajastani oman tutkimuksen tekemiseen ja opettamiseen. Bloggaamiseen on jäänyt hyvin vähän aikaa. Nyt tarkoitukseni on muuttaa tätä ja kirjoittaa jatkossa taas säännöllisesti myös tähän blogiin. Voitkin kertoa kommenteissa, mistä asioista erityisesti toivoisit kirjoituksia.

On tietysti selvää, että uudistukset eivät aina kaikkia miellytä. Uusi ulkoasu ei mahdollista kaikkea sellaista, mitä entisellä sivustolla oli. Jos jotain sinun mielestäsi oleellista kuitenkin puuttuu, kerro siitä heti. Koetan mielelläni ratkaista asian.

Palaan asiaan jälleen vuodenvaihteen jälkeen. Mukavaa joulua kaikille ja intoa gradujen parissa!

Kuva: Aikawa Ke (Flickr)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *