Gradutakuun parhaat

Kuva: alancleaver_2000 (Flickr)

Näin vuodenvaihteen kunniaksi päätin tehdä pienen koosteen tämän sivuston suosituimmista ja tärkeimmistä kirjoitelmista. Samalla tämä artikkeli toimii eräänlaisena johdatuksena Gradutakuun maailmaan. Lue nämä viisi pientä tekstiä ja olet valmis aloittamaan gradusi kirjoittamisen!

Uuden vuoden lupaus: Gradu valmiiksi!
Tämä kirjoitus ilmestyi tasan vuosi sitten ja sai ilmestyttyään eniten lukijoita tämän blogin teksteistä. Teksti on hyvin ajankohtainen myös tänään. Jos tavoitteesi on uuden vuoden kunniaksi tai ihan muuten vain ottaa itseäsi niskasta kiinni ja kirjoittaa gradu, aloita tästä tekstistä.

Motivaatio on seurausta tekemisestä
Me kaikki osaamme kyllä pohtia gradun tekemistä ja ahdistuakin siitä. Ratkaisu on lopulta kuitenkin siinä, että lopettaa liiallisen ajattelun ja aloittaa tekemisen. Tässä artikkelissa on konkreettisia neuvoja aloittamiseen. Motivaatio syntyy sitten vähitellen.

Pomodoro-tekniikalla tehokkuutta ja ajanhallintaa
Tämä artikkeli on tämän sivuston ylivoimaisesti luetuin teksti, ja kahdensadan Facebook-tykkääjänkin raja rikkoontui juuri. Suosio selittyy tietysti sillä, että pomodoro-tekniikasta ovat kiinnostuneet monet muutkin kuin graduntekijät. Tomaatit ovat olleet kuitenkin myös monen graduntekijän pelastus.

Kokoonnummeko puhumaan tutkimuksesta vai tekemään sitä?
Tämä kirjoitus herätti aikanaan aika paljon kiivastakin keskustelua mutta ei sen jälkeen ole ollut yhtä luettu kuin edellä mainitut artikkelit. Minun mielestäni se on kuitenkin tärkeimpiä gradun tekemisestä kirjoittamiani tekstejä. Kyse on nimittäin viime kädessä isosta ideologisesta kysymyksestä: mielestäni opinnäytteen tekemisen pitäisi muuttua henkilökohtaisten taitojen mittaamisesta aidosti yhteisölliseksi projektiksi. Tähän suuntaan yritän viedä gradun tekemistä myös kursseillamme sekä Gradutakuun keskustelualueella.

Gradu valmiiksi kuukaudessa?
Gradutakuu on tietysti paitsi sivusto, myös kirja. Kirjassa on paljon sellaista, mitä tällä sivustolla ei voi olla, ja kirjassa on se hyvä puoli, että sitä voi lukea ilman, että harhautuu surffailemaan muualle netissä. Tämän artikkelin kommenteissa on myös inspiroivia kokemuksia gradunsa valmiiksi saaneilta opiskelijoilta. Niitä löytyy lisää myös tästä artikkelista sekä Gradutakuun keskustelualueelta.

Tule mukaan keskusteluun ja tee omastakin gradustasi yhteisöllinen projekti ja ennen kaikkea valmis!

2 thoughts on “Gradutakuun parhaat

  1. Hei! Uusimmassa Aviisissa, Tampereen yo:n yliopilaskunnan lehdessä, on juttu gradun tekemisestä kuukaudessa. Myös tässä jutussa todetaan, että deadline on kaikkien saavutusten äiti. Motivaatio seurasi jutun kirjoittajalla sosiaalisesta paineesta ja deadlinesta:
    http://www.aviisi.fi/artikkeli/?num=01/2012&id=e6f6af3

  2. Toi on hyvä juttu! Kiitos vinkistä! Pitääpä itse asiassa nostaa tuo ihan omaksi artikkelikseen, jotta muutkin huomaavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *