Gradutakuu yhä hakkereiden kohteena

Kuva: lydiashiningbrightly (Flickr)

Gradutakuun ongelmat ulkomaalaisten hakkeroijien kanssa jatkuvat. Palautin tällä viikolla keskustelualueen käyttöön, ja lähes välittömästi sen jälkeen sivustolle tunkeuduttiin uudestaan.

Jouduin poistamaan ja asentamaan koko sivuston taas uudestaan. Keskustelualue on nyt kokonaan pois käytöstä, pysyvästi. Hakkeroijat pääsevät sen kautta sisään sivustolle, eikä sitä näin ollen voi käyttää.

Minun tietooni ei ole tullut merkkejä siitä, että hakkerointi olisi varsinaisesti kohdistunut sivustomme käyttäjiin. Sivustolle on asennettu haittaohjelma, joka tekeytyy amerikkalaisen Chase-pankin kotisivuksi ja yrittää kalastella tuon pankin asiakkaiden verkkotunnuksia.

Noin asioiden mittakaavaa havainnollistaakseni voin kertoa, että Chase-pankki on Yhdysvaltojen neljän suurimman pankin joukossa ja sen vuotuinen liikevaihto on 58 miljardia dollaria (luit oikein, miljardia). Siitä todennäköisesti johtuu hakkeroijien sinnikkyys pienen sivustomme suhteen. Vielä ei kuitenkaan ole näkynyt CIA:n agentteja minun kotiovellani…

Olen tehnyt asiasta rikosilmoituksen ja lähettänyt tiedot murrosta myös Chase-pankkiin, mutta kummastakaan suunnasta ei olla oltu minuun yhteydessä.

Pahoittelen omasta puolestani murheita, joita erityisesrti keskustelualueelle muodostuneelle yhteisölle on tullut. Pidän nyt muutaman päivän lomaa ja palaan sitten toivottavasti uusin voimin pystyttämään kokonaan uutta keskustelualuetta.

6 thoughts on “Gradutakuu yhä hakkereiden kohteena

 1. eikö gradutakuu voisi perustaa ryhmää facebookiin, voisi käyttää facen tarjoamaan keskustelupalsta-alustaa? ja gradutakuu blogi blogspottiin, helpoin ja nopein käyttää. ehdotuksia vain.

 2. Kannatan anonyymia keskustelupalstaa ja mahdollisuutta osallistua myös niille jotka eivät ole feisbuukissa (meitäkin on!).

 3. Kiitokset kommenteista!

  hnaa: Facebookia on pohdittu, ja Gradutakuu-ryhmä sinne voisi olla paikallaan. Facebookissa on kuitenkin huonoja puolia: Se on tavallisen käyttäjän kannalta hieman epäluotettava (esim. se saattaa muuttaa palveluita radikaalisti, jos ne eivät tuo rahaa tai lisäarvoa maksaville asiakkaille eli yrityksille). Kaikki eivät myöskään halua liittyä Facebookiin tai keskustella graduongelmistaan omalla nimellä.

  On Facebookissa hyviäkin puolia. Se limittyy ihmisten arkeen, ja siellä on paljon ihmisiä. Facebook-ryhmä voisi siis täydentää Gradutakuu-sivustoa, mutta nyt ei ehkä kannata hajottaa energiaa moneen suuntaan.

  Blogspot on mahdollisuus. Mutta kun on ylläpitänyt sivustoa WordPressillä, Blogspot tuntuu hieman askeleelta taaksepäin. Ja siinäkään sisältö ei ole viime kädessä omassa omistuksessa (on esimerkiksi olemassa tapauksia, joissa Blogspot-blogi on poistettu ilman ilmoitusta epäiltyjen vaan ei todellisten tekijänoikeusrikkomusten takia).

  Olen saanut parikin yhteydenottoa ihmisiltä, jotka voivat auttaa minua noiden tietoturvaongelmien suhteen. Eiköhän me saada tämä sivusto taas oivaan kuntoon!

 4. Hyvä Kimmo! tsemppiä uuden keskustelupalstan perustamisessa! olen hengessä mukana, vaikka taidankin nyt pikkuhiljaa siirtyä gradunjälkeiseen elämään.

 5. Miltä Kimmo näyttää?
  Osaatko antaa jotakin ajallista arviota uuden keskustelupalstan ilmaantumisesta?

  Etsiskelin jo netistä muita gradukeskustelumahdollisuuksia, mutta mikään löytämäni ei ollut niin hyvä ja toimiva kuin mitä täällä oli… ikävä iski oikein todenteolla päälle.
  Onnea rutkasti ongelman ratkaisuun ja onnistumiseen!

 6. Hieman on ollut ongelmallista. Lähinnä ongelmia ovat aiheuttaneet nuo pahuksen hakkerit, jotka torstaina onnistuivat JÄLLEEN KERRAN tunkeutumaan sivustolle. Ne olivat onnistuneet jättämään eräänlaisen takaoven, josta pääsi sisään.

  Sinällään tuosta ei näytä olevan massiivista haitaa sivustolle tai käyttäjille, mutta ei sitä myöskään voi sallia. Nyt (taas kerran) tuntuu siltä, että vuodot on tukittu. Toivottavasti näin todella on.

  Seuraavaksi pitäisi päästä uuden foorumin asennukseen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *