Hyvä ohjelma pomodoro-tekniikkaan, mangoihin ja mansikoihin

Kuva: Muffet (Flickr)

Pomodoro-tekniikka on oma ehdoton suosikkitekniikkani ajan hallintaan ja kirjoittamiseen. Se auttaa etenkin silloin, kun kirjoittaminen tai työskentely tuntuu vaikealta. Aika moni tällä sivustolla vierailevakin on alkanut vannoa sen nimeen.

Olen käyttänyt mytomatoes.com-sivustolla olevaa yksinkertaista sovellusta ajan mittaamiseen ja työskentelyn kirjaamiseen. Se toimii kyllä mutta on aika simppeli ja välillä vähän epävakaakin. Huonoin puoli siinä on tietysti se, että sitä käyttäessä täytyy verkkoyhteyden olla koko ajan auki.

Focus Booster on hieman kehittyneempi ohjelma pomodoro-tekniikkaan. Siitäkin on olemassa verkkoversio, mutta ohjelman saa asennettua myös omalle koneelle. Näin työskentely onnistuu ilman verkkoyhteyttäkin.

Erityisen hyödyllinen ominaisuus Focus Boosterissa on, että siinä käytettävissä olevaa aikaa pystyy itse muokkaamaan. Kaikille tai jokaiseen tilanteeseen tuo perustomaatti eli 25 minuuttia ei nimittäin välttämättä sovi.

Pomodoro-tekniikkaan vihkiytyneet ovat kehittäneet tästä oman taiteenlajinsa. Jos tomaatit eivät sovi sinulle, voitkin kokeilla myös mansikoita (10 minuuttia työskentelyä ja 5 minuutin tauko) tai vaikkapa mangoja (45 minuuttia työskentelyä ja 15 minuutin tauko)! Focus Boosterilla onnistuvat molemmat.

Pomodoro-tekniikasta tarkemmin täältä.

3 thoughts on “Hyvä ohjelma pomodoro-tekniikkaan, mangoihin ja mansikoihin

  1. Kiitos linkistä, tuo focus booster voisi toimia itselläni, kun 25+5 on liian katkonaista omaan makuun. Olen vain uskomattoman tumpelo, kun en onnistu keksimään kuinka tuolla näkee ne tehdyt tomaatit tai edes sitä miten tuonne voi kirjoittaa mitään. Saan näkyviin pelkän ajastimen ja sitä koskevat säädöt. Ajattelin, että ehkä joku muukin törmää samaan ongelmaan.

  2. Katjes: Mulla ei ole tässä työhuoneeni koneella Focus Boosteria, ja muutenkin olen käyttänyt sitä vain satunnaisesti. Taitaa olla niin, että siinä ei voi pitää kirjaa tehdyistä tomaateista. Se toimii siis vain ajastimena. Sekään ei siis ole tätdellinen… 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *