Gradusparrausta avoimessa yliopistossa

Kuva: visulogik (Flickr)

Kuopion kesäyliopistossa on käynnistynyt kiinnostava projekti. Kuopion kesäyliopiston gradusparrauspalvelussa on tarjolla gradunohjausta sellaisille graduntekijöille, joilla on vaikeuksia gradun loppuunsaattamisessa.

Gradusparraus sisältää viisi ryhmätapaamista ja henkilökohtaista ohjausta. Lähitapaamisiin on mahdollista osallistua virtuaalisesti, joten sparraukseen voi osallistua asuinpaikasta riippumatta.

Gradusparrauksen suunnitteluun on osallistunut joukko kokeneita ohjaajia. Olen itsekin kommentoinut palvelun suunnitelmia eri vaiheissa. Koska gradusparraus on avointa yliopisto-opetusta, se on osallistujilleen maksullista. Osallistumismaksu on kuitenkin varsin kohtuullinen, 150 euroa kevätlukukauden osalta.

Osa opiskelijoista saattaa vierastaa maksullista palvelua. Gradunohjaus on perinteisesti ilmaista, ja esimerkiksi Kokkolassa toimineen Maisterihautomon toiminta oli myös osallistujilleen ilmaista. Toisaalta osallistumismaksu todennäköisesti sitouttaa osallistujia toimintaan. Jos 150 euron sijoitus auttaa saamaan gradun valmiiksi, raha tulee todennäköisesti myöhemmin moninkertaisesti takaisin. Ei välttämättä huono sijoitus siis.

Gradusparraukseen voi ilmoittautua 10.1.2011 asti. Pääsyvaatimuksina ovat tutkinto-opiskelupaikka suomalaisessa yliopistossa ja halu saada gradunsa valmiiksi. Lisätietoa löytyy täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *