Gradutakuun keskustelualue on avattu!

Kuva: M31 (Flickr)

Gradutakuun keskustelualue on viimein avattu! Pääset alueelle yläreunassa olevasta linkistä tai suoraan tästä. Tule mukaan keskustelemaan gradujen ja muiden opinnäytteiden tekemisestä!

Keskustelujen seuraaminen ja niihin osallistuminen vaatii rekisteröitymistä. Tämän tarkoitus on pitää keskustelualue siistinä ja keskustelut asiallisina. Uskoisin, että tämä on viime kädessä paras vaihtoehto.

Keskustelualueella on aluksi kolme erillistä foorumia: Yleisessä keskustelussa tarkoitus on keskustella kaikesta mahdollisesta opinnäytteen tekemiseen ja opiskeluun liittyvästä. Voit kirjoittaa sinne mistä tahansa mieltä askarruttavasta. Toivoisin myös, että uudet keskustelijat esittelisivät itsensä alueella. Tälle alueelle voit jättää myös palautetta blogista tai keskustelualueesta.

Työpäivien jakamiseen -palsta on puolestaan tarkoitettu nimensä mukaisesti arjen jakamiseen. Opinnäytteen tekeminen voi usein olla yksinäistä puuhaa. Tällä palstalla voit jakaa päivittäistä työskentelyä ja kertoa prosessisi etenemisestä.

Kolmas alue on nimeltään Asian vierestä. Sinne voit kirjoittaa mistä tahansa mieleen juolahtavasta tai viihdyttää muita vaikkapa hauskoilla linkeillä. Aiheiden ei tarvitse liittyä gradun tekemiseen. Kaikki elämään liittyvä on keskustelemisen arvoista!

Keskustelualue on teknisesti toteutettu Simple:Press-ohjelmistolla. Se ei ole varmastikaan kaikkein yksinkertaisin foorumiohjelmisto, mutta sen yhdistäminen blogiin oli helppoa, ohjelmistoa kehitetään aktiivisesti ja sen tuki on erittäin hyvä. Simple:Pressin avulla keskustelualuetta ja sen asetuksia voi muokata hyvin yksityiskohtaisesti. Jos jokin alueella ei tunnu mielekkäältä tai sinulla on ideoita alueen kehittämiseksi, ota yhteyttä.

Vaikka keskustelualueen perustaminen on ollut mielessäni jo kauan, olen jostain syystä aika kauan lykännyt keskustelualueen julkistamista. Syynä ovat osittain olleet muut kiireet, mutta jokin muukin on saanut minut epäröimään. Keskustelualueen lisääminen blogiin on kiistatta suurin muutos Gradutakuu-sivustoon sitten blogin perustamisen. Keskustelualueen ylläpitäminen on minulle myös hyvin vieras asia. Olen siis jossain määrin epävarma siitä, mitä se vaatii ja tuleeko keskustelualue menestymään.

Keskustelualueen menestys riippuu ensisijaisesti siitä, minkälainen yhteisö alueelle muodostuu. Se riippuu siis paljolti teistä, hyvät lukijani. Niinpä pyydänkin, että rohkaistutte ja osallistutte keskusteluun. Ehkäpä voit parhaasi mukaan myös mainostaa keskustelualuetta muille, esimerkiksi klikkaamalla tämän artikkelin lopussa olevaa Facebookin Tykkää-nappulaa. Näin mahdollisimman moni kiinnostunut saa keskustelualueesta tiedon. Yhdessä voimme tehdä Gradutakuusta paikan, josta jokainen graduntekijä saa tukea ponnisteluihinsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *