Gradunohjaaja tilittää

Kuva: DerrickT (Flickr)

Törmäsin tutkimusmatkoillani kiinnostavaan blogiin, joka tarjoaa varsin poikkeuksellisen näkökulman gradun tekemiseen. Blogia kirjoittaa nimittäin professorina ja laitoksen esimiehenä työskentelevä kasvatustieteilijä nimimerkin takaa.

Blogissa käsitellään monia muitakin yliopistotyöhön liittyviä teemoja kuin gradunohjaamista. Poimin sieltä kuitenkin muutaman juuri gradun tekemiseen liittyvän kirjoituksen teidän luettavaksenne.

Kirjoitukset ovat varsin poleemisia, ja olisikin hauska kuulla, minkälaisia ajatuksia ne graduntekijöissä herättävät. Osa kirjoituksista on jo muutaman vuoden takaa, mutta teema ei taida ihan nopeasti vanhentua.

Tässä muutama valikoitu gradukirjoitus nimimerkiltä Telemakhos:

Gradunohjaaja tilittää
Graduarvosanoista
Kuumeista gradunohjausta
Tuhma ohjaaja, osa XXX
Gradua vaille valmis

2 thoughts on “Gradunohjaaja tilittää

  1. Lainaan Telemakhosta: ”Kuinka sanotaan opiskelijalle, että hänen gradussaan on melkein kaikki päin hel**ttiä? ”

    Ehkä niin, että huomataan myös se ”melkein”. Koska ”Toisen virheistä muistuttaminen ei ole mielekästä, ellei samalla kerro miten tilanteesta päästään eteenpäin.”

    Olen tuhma ohjattava. Vaihdoin ohjaajaa heti toisen seminaari-istunnon jälkeen. Se oli vaikea, mutta oikeaan osunut ratkaisu.

  2. Kiitos kommentista, Leena! Erittäin hyvä pointti! Ja varmasti olisi tärkeää luoda sellainen ilmapiiri, jossa opiskelija tuntee, että eteenpäin meneminen on se yhteinen tavoite, ei niiden virheiden osoittaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *