Gradukurssi Helsingin yliopiston opiskelijoille

Kuva: SweetOnVeg (Flickr)
Kuva: SweetOnVeg (Flickr)

Pidän tänä syksynä jälleen graduntekijöille tarkoitetun kirjoittamisen kurssin Helsingin yliopistossa. Kurssi alkaa 3.9.2013 ja jatkuu tiistaisin klo 14–16 marraskuun loppuun asti.

Kurssi on tarkoitettu graduaan jo tekeville Helsingin yliopiston opiskelijoille. Kurssin työskentelyssä on keskeistä työskentely pienryhmissä. Siksi on tärkeää, että osallistujat todella sitoutuvat tapaamisiin.

Samanlaisia kursseja on järjestetty Kielikeskuksessa jo kolmen vuoden ajan. Ne ovat olleet monille gradutekijöille hyvä tapa saada potkua jämähtäneeseen graduntekoon tai sitten vain lisäohjausta ihan hyvin sujuvaan graduprosessiin. Kurssilta saa myös vertaistukea helposti muuten vähän yksinäiseen puurtamiseen.

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on sitoutuminen yhteisiin tapaamisiin (24 t) sekä aktiiviseen graduntekoon. Tapaamisissa keskitytään graduprosessin tukemiseen, tehokkaisiin työskentelytapoihin, vertaistukeen ja tekstin tuottamiseen.

Kurssin ajankohta

Ryhmä 1 (keskusta)
2 op (24 t)
ti 14.15–15.45
3.9.–26.11.2013
Opettaja: Kimmo Svinhufvud

Ilmoittautuminen

Mikäli olet Helsingin yliopiston opiskelija ja kurssit kiinnostavat sinua, voit ilmoittautua WebOodin kautta 19.–26.8.2013 Ryhmään otetaan 21 opiskelijaa. Jos ilmoittautuneita on enemmän, kurssipaikat arvotaan ilmoittautuneiden kesken.

9 thoughts on “Gradukurssi Helsingin yliopiston opiskelijoille

  1. Kannattaako osallistua vasta gradun alkuvaiheessa, jolloin hätinnä kirjallisuuskatsaus on vielä kesken (joka piti tehdä vähintään kokeellisen osuuden aikana)? Varsinaista gradua en ole vielä edes aloittanut.

  2. Aiempien kurssien perusteella sanoisin, että kurssista hyötyy eniten, jos gradu on aktiivisessa työvaiheessa (ei siis: suunnittelen vielä, mikä olisi aiheeni). Mitään estettä kuitenkaan ei ole sille, että tulee jo alkuvaiheessa mukaan.

  3. Hei,
    voiko Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelija osallistua kurssille? Kannattaisikohan se, jos olen tekemässä kirjallista opinnäytettä, missä taiteellinen produktio on keskeisessä osassa? Haittaako jos opinnäytteen kirjallinen osa pitää jättää tarkastettavaksi jo lokakuussa?

  4. Minna: Valitettavasti kurssille voivat osallistua vain sellaiset opiskelijat, joilla on opinto-oikeus Helsingin yliopistossa.

  5. Kiitos vastauksestasi! Unohdin mainita, että mulla on opinto-oikeus myös Helsingin yliopistossa(se tosin on tällä hetkellä jäädytettynä). Teen taiteen maisterin opinnäytettäni TaiKiin.

  6. Minna: Minulle ei sinällään ole väliä, mihin graduasi teet. Oleellinen juttu on se, onko sinulla voimassa oleva opinto-oikeus yliopistolla. Jos pystyt ilmoittautumaan kurssille WebOodin kautta, pääset kurssille (olettaen, että paikkoja on riittävästi)!

  7. Mitä nämä WebOodissa mainitut 30 tuntia itsenäistä työskentelyä ja annetut tehtävät sisältävät? Ovatko ne oman gradun kirjoittamista vai jotain ”ylimääräistä”? Entä mitä pienryhmissä tehdään? Ajan takaa lähinnä sitä, että aiheutuisiko tästä minulle kovin paljon lisää tekemistä ja stressiä vielä varsinaisen gradun kirjoittamisen päälle. Muuten kurssille osallistuminen kyllä kiinnostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *