Tervetuloa

Kuva: nunui (Flickr)
Kuva: nunui (Flickr)

Tervetuloa Gradutakuu-blogin pariin! Gradutakuu on uusi, erilainen ja ajankohtainen graduopas. Sen tavoitteena on tarjota hyviä neuvoja ja rohkaisua jokaiselle gradunsa tai muun opinnäytteen parissa työskentelevälle.

Kirjoittan blogiin säännöllisesti erilaisista graduntekoon liittyvistä teemoista. Toivon, että Gradutakuu-blogista muodostuu vähitellen paikka, josta löydät runsaasti neuvoja sinua kulloinkin askarruttavaan gradupulmaan. Blogin sivuilla jokainen pystyy myös jakamaan omia gradukokemuksiaan ja -neuvojaan. Uskon näin myös itse oppivani paljon uusia asioita opinnäytteen tekemisestä.

Gradutakuu-blogi on eräänlainen jatke graduoppaalleni, joka sekin on nimeltään Gradutakuu (Tammi 2009, uudistettu laitos Art House 2015). Jos gradunteko on sinulle ajankohtaista, sinun kannattaa ehkäpä hankkia käsiisi myös kirja. Tavoitteeni on, että kirja ja blogi täydentävät toisiaan: Kumpikin käsittelee samoja teemoja, mutta hieman eri näkökulmista. Kirja on todennäköisesti systemaattisempi ja kattavampi, ja blogi taas tulee sisältämään paljon sellaisia neuvoja, joiden sisällyttäminen kirjaan ei tuntunut mielekkäältä.

Voit luonnollisesti seurata Gradutakuu-blogia vierailemalla silloin tällöin sivustolla. Vaivattomampaa on kuitenkin seurata blogia sähköpostin välityksellä tai niin sanotulla syötteenlukijalla (esim. Google Reader). Voit tilata blogin artikkelit sähköpostiisi tästä linkistä ja lukijaasi tästä linkistä. Jokaisen sivun oikeassa yläreunassa on myös linkit, joita käyttämällä voit tehdä tilauksen.

Voit liittyä myös Gradutakuun Facebook-faniksi klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Facebookin Like-nappulaa. Näin saat tiedon uusista artikkeleista suoraan Facebookin uutisvirtaasi.

Blogini tavoitteena on olla vuorovaikutteinen. Osallistu siis rohkeasti keskusteluun ja kommentoi viestejä. Voit lähettää minulle myös kommentteja ja palautetta Kontakti-sivun kautta. Lopullinen toiveeni on kuitenkin, että blogini on sinulle ajankohtainen vain jonkin aikaa ja että voin kohta onnitella sinua valmistuneesta gradustasi!

4 thoughts on “Tervetuloa

 1. hei kimmo ja hienoa että löysin blogin, olen näet lukenut gradutakuuta kuin pelastusta etsivä raamattua, ja halusin vain sanoa että KIITOS HIRVEÄN PALJON.
  Minulla on sikäli omituinen tilanne, että olen jo tehnyt yhden gradun (traumaattinen kokemus, sain ceen, enkä ole toipunut) ja tehnyt opintopisteitä yli 300n.

  miksi sitten kidutan itseäni tekemällä toista? vastaus: pomo sanoi että tehdäkseni sitä mitä rakastan tehdä pitäisi olla juristi! No väänsin viimehetkillä 2008 ON ja pääsin opintomenestyksen pohjalta suoraan OM ohjelmaan. aloitin viime syksynä olen kaksivuosikymmentä vanhempi kuin muut opiskelijat ja omalla alallani jotensakin tunnettu joten ratkaisu ”huono gradu” ei oikein käy laatuun. Olen koettanut vaan sanoa että nyt nautin ja teen kaikki toisin, mutta gradu silti ahdistaa, esimerkkinä metodiseminaari jonka luulin reputtaneeni ja sainkin vitosen. onko näitä paniikkilapsia muitakin.
  gradukneppinä koetan huijata itseäni kirjoittamaan graduun päätyviä patkiä seminaarien kautta – siis en oikeastaan kirjoitakaan gradua vaan paperia lancasteriin tai maastrichtiin tai jonnekin

  t pike

 2. hei kimmo ja hienoa että löysin blogin, olen näet lukenut gradutakuuta kuin pelastusta etsivä raamattua, ja halusin vain sanoa että KIITOS HIRVEÄN PALJON.
  Minulla on sikäli omituinen tilanne, että olen jo tehnyt yhden gradun (traumaattinen kokemus, sain ceen, enkä ole toipunut) ja tehnyt opintopisteitä yli 300n.

  miksi sitten kidutan itseäni tekemällä toista? vastaus: pomo sanoi että tehdäkseni sitä mitä rakastan tehdä pitäisi olla juristi! No väänsin viimehetkillä 2008 ON ja pääsin opintomenestyksen pohjalta suoraan OM ohjelmaan. aloitin viime syksynä olen kaksivuosikymmentä vanhempi kuin muut opiskelijat ja omalla alallani jotensakin tunnettu joten ratkaisu ”huono gradu” ei oikein käy laatuun. Olen koettanut vaan sanoa että nyt nautin ja teen kaikki toisin, mutta gradu silti ahdistaa, esimerkkinä metodiseminaari jonka luulin reputtaneeni ja sainkin vitosen. onko näitä paniikkilapsia muitakin.
  gradukneppinä koetan huijata itseäni kirjoittamaan graduun päätyviä patkiä seminaarien kautta – siis en oikeastaan kirjoitakaan gradua vaan paperia lancasteriin tai maastrichtiin tai jonnekin

  t pike

 3. Kiitos kommentista, Pike, ja tervetuloa mukaan! Mukava kuulla, että olet saanut apua lukemastasi!

  Niin, osa meistä on sen verran masokisteja, että eivät saa yhdestä opinnäytteestä tarpeekseen… Toisaalta, saahan haastavien projektien toteuttamisesta myös tyydytystä.

  Ymmärrän kyllä, että ikä ja jonkinlainen asema saattaa tuoda myös lisää paineita. Koeta kuitenkin elää niiden paineiden kanssa ja keksiä koko ajan uusia tapoja huijata itseäsi! Ja tule takaisin tilittämään, kun oikein ahdistaa! 🙂

 4. Kiitos kommentista, Pike, ja tervetuloa mukaan! Mukava kuulla, että olet saanut apua lukemastasi!

  Niin, osa meistä on sen verran masokisteja, että eivät saa yhdestä opinnäytteestä tarpeekseen… Toisaalta, saahan haastavien projektien toteuttamisesta myös tyydytystä.

  Ymmärrän kyllä, että ikä ja jonkinlainen asema saattaa tuoda myös lisää paineita. Koeta kuitenkin elää niiden paineiden kanssa ja keksiä koko ajan uusia tapoja huijata itseäsi! Ja tule takaisin tilittämään, kun oikein ahdistaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *