Hyödyllisiä verkkosivustoja: graduahdistusta ja gradukokemuksia

Kuva: Anders B. (Flickr)
Kuva: Anders B. (Flickr)

Törmäsin pariin erittäin hyödylliseen sivustoon, joiden ajattelin ansaitsevan mainostusta. Toinen niistä käsittelee graduahdistusta, ja toinen taas on kattava materiaalipaketti ohjaajalle ja graduntekijälle.

Vinkkejä graduahdistukseen

Graduahdistus on teema, jota tullaan varmasti käsittelemään tässäkin blogissa säännöllisesti. Ensi hätään voitte tutustua Helsingin kauppakorkeakoulun Vinkkejä graduahdistukseen -sivuun. Sieltä löytyy joukko erittäin hyviä neuvoja graduahdistuksen helpottamiseksi.
HSE:n Vinkkejä graduahdistukseen -sivu

Tietoa ohjaajille ja graduntekijöille

Opetusministeriön rahoittama eTheNet-hanke Joensuun yliopistossa on puolestaan tuottanut varsin kattavan paketin opinnäytteen tekemisestä. Sivuilla on materiaalia sekä ohjaajille että opiskelijoille. Graduntekijälle löytyy esimerkiksi pikaopas graduntekoon sekä graduntekijöiden selviytymishaastatteluita.

Itse hahmottelisin graduprosessia hieman eri tavoin kuin tuossa oppaassa esitetty perinteinen malli menee. Kannattaa siitä huolimatta ehdottomasti tutustua eTheNetin hyödylliseen sivustoon.
eTheNet – opinnäytetöiden ohjausympäristö

Muita graduntekijälle hyödyllisiä nettisivustoja löydät tästä aiemmasta artikkelista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *