Office 2007:n valikkojen tuunaaminen

Kuva: striatic (Flickr)
Kuva: striatic (Flickr)

Aiemmassa artikkelissani purin tuskaani Office 2007:n parissa. Minua on häirinnyt ohjelmien levoton käyttöliittymä ja erityisesti yläreunan valikkojen vaihtuvat kuvat. Tätä aluetta kutsutaan kuulemma ”valintanauhaksi” (englanniksi ”Ribbon”).

Löysin kuitenkin mainiot ohjeet tuon valintanauhan piilottamiseksi. Tämä lepuuttaa ainakin minun silmiäni ja lisäksi tuo tilaa näytölle. Tuo valintanauha kun on myös aivan tolkuttoman kokoinen.

Toimi näin:

1) Klikkaa hiiren oikealla napilla valintanauhan tyhjää kohtaa.
2) Valitse: ”Pienennä valintanauha”.

Valintanauhan saa näkyviin klikkaamalla valikkojen otsikoita. Kun hiiren siirtää nauhalta pois, menee nauha taas piiloon.

Hyödylliseksi osoittautui myös ohje, jolla tuon valintanauhan yläpuolelle saa itse valittua usein käyttämiään komentoja. Toimi näin:

1) Klikkaa hiiren oikealla napilla valintanauhan tyhjää kohtaa.
2) Valitse: ”Mukauta pikatyökaluriviä”.
3) Valitse ja poista haluamiasi komentoja.

Ehkäpä Office 2007:n kanssa voi oppia elämään…

Alkuperäiset ohjeet kuvineen löytyvät the How-To Geek -sivustolta:

Valintanauhan piilottaminen
Pikatyökalurivin muokkaaminen

2 thoughts on “Office 2007:n valikkojen tuunaaminen

  1. Kiitos Kimmo mielenkiintoisesta blogista ja loistavasta valintanauhan pienentämisohjeesta, itseäni on häirinnyt sama valintanauhan levottomuus ja työkalujen hankala löydettävyys. Siksi olenkin mukauttanut kaikki usein tarvitsemani komennot pikatyökaluriville ja käytän nykyään vain sitä.

    Mutta onko teillä kenelläkään kokemusta Macin Pages tekstinkäsittelyohjelmasta (kuuluu Macin iWork-pakettiin)? Olen nimittäin vakavasti harkitsemassa kääntymistä PC:stä Maciin kotikäytössä, koska PC:n kanssa työskentelyn hitaus noin 4 vuotta vanhalla kannettavallani alkaa viedä hermot – macit eivät kuulemma hidastu niin kovin, vaikka vanhenevatkin.

  2. Minulla on itse asiassa kotikäytössä MacBook. Siinä on kieltämättä joitain aivan loistavia ominaisuuksia, joista käyttöönoton nopeus on ehkäpä ykkönen. Kone on virran käynnistämisen jälkeen käytössä alle 30 sekunnissa. En osaa sanoa hidastumisesta, koska omani on ensimmäinen ja vasta alle vuoden vanha. Tosin vain hieman vanhempi työläppärini, joka siis on PC, on jo nyt armottoman paljon verkkaisempi.

    Käytän Maciä tekstinkäsittelyyn hyvin vähän ja silloin käytän Wordiä, jonka toki myös saa Macille. En osaa noista muista vaihtoehdoista mitään sanoa. Ehkäpä joku muu osaa.

    Kiva kuulla, että blogi miellyttää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *