Syksyn 2020 gradukurssit

Helsingin yliopiston Kielikeskuksen suositut gradukurssit alkavat taas syyskuussa. Kurssien tavoitteena on tarjota lisätukea kaikkien tiedekuntien graduaan tekeville opiskelijoille. Kurssilla saa erilaisia kirjoittamista tukevia vinkkejä sekä vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta.

Tänä syksynä kurssitapaamiset järjestetään poikkeusolosuhteista johtuen Zoomissa. Kurssilla tavataan viikoittain, keskustellaan gradun tekemisestä, asetetaan tavoitteita ja sitten toteutetaan nämä tavoitteet.

Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu kiinteissä pienryhmissä. Siksi on tärkeää, että kaikki osallistujat todella pystyvät sitoutumaan kurssitapaamisiin.

Gradun tekemistä vasta suunnitteleville kurssista ei kokemustemme mukaan ole kovin paljon hyötyä. Kurssityöskentely ja kurssilla tehtävät harjoitukset ovat mahdollisia vain, jos gradusi on konkreettisesti työn alla.

Tässä pari palautetta aikaisemmilta kursseilta:

Nyt on helpompi suhtautua omiin ongelmiin gradun suhteen, ja tiedän, että niistä pääsee yli. Mieli on toiveikas, ja olen päässyt hyvään vauhtiin kirjoittamisessa.

Ilman gradukurssia tuskin olisin saanut graduani tehtyä.

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on, että sinulla on opinto-oikeus Helsingin yliopistossa ja että pystyt ilmoittautumaan kurssille WebOodin kautta. Kurssin työkieli on suomi, mutta sinällään voit kirjoittaa gradusi millä kielellä tahansa.

Syksyllä 2020 järjestämme kurssista kaksi ryhmää:

Ryhmä 1:
maanantaisin klo 12–14, aloitus 7.9.2020; opettajana äidinkielen yliopisto-opettaja Kimmo Svinhufvud

Ryhmä 2:
tiistaisin klo 10–12, aloitus 8.9.2020; opettajana äidinkielen yliopisto-opettaja Marja Suojala

Kurssin periaatteista ja sisällöstä löytyy tarkempi esittely täältä.

Ilmoittautuminen alkaa 17.8.2020 klo 12 ja päättyy 23.8.2020. Ilmoittautuminen WebOodin kautta.

Molempiin ryhmiin mahtuu 25 opiskelijaa. Jos ilmoittautuneita on enemmän, WebOodi arpoo kurssipaikat.

Huomaathan, että syksyn kurssit järjestetään yliopiston ohjeistuksen mukaisesti etänä. WebOodissa olevat tiedot kurssien kampuksista ovat siis vanhentuneita.

Tervetuloa mukaan!

One thought on “Syksyn 2020 gradukurssit

  1. Hei, olisiko mitenkään mahdollista päästä mukaan ryhmään? Olen Tampereen yliopistossa ja pääaineeni on puheviestintä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *