Kevään 2020 gradukurssit

Haluaisitko, että gradusi valmistuu kevään aikana tai ainakin ottaa aimo harppauksen eteenpäin? Helsingin yliopiston Kielikeskuksen suositut gradukurssit alkavat taas tammikuussa. Kurssien tavoitteena on tarjota lisätukea kaikkien tiedekuntien graduaan tekeville opiskelijoille.

Kurssi soveltuu niille, jotka jollain tavalla kamppailevat gradunsa kanssa, mutta toisaalta myös ihan yhtä hyvin pientä lisätukea kaipaaville. Gradun tekemistä vasta suunnitteleville kurssista ei kokemustemme mukaan sen sijaan ole vielä kovin paljon hyötyä. Kurssityöskentely ja kurssilla tehtävät harjoitukset ovat mahdollisia vain, jos gradusi on konkreettisesti työn alla.

Kurssilla tavataan viikoittain, keskustellaan gradun tekemisestä, asetetaan tavoitteita ja sitten toteutetaan nämä tavoitteet. Lisäksi kurssilla tutustutaan erilaisiin gradun kirjoittamista tukeviin työtapoihin. Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu kiinteissä pienryhmissä. Siksi on tärkeää, että kaikki osallistujat todella pystyvät sitoutumaan kurssitapaamisiin.

Tässä pari palautetta aikaisemmilta kursseilta:

Nyt on helpompi suhtautua omiin ongelmiin gradun suhteen, ja tiedän, että niistä pääsee yli. Mieli on toiveikas, ja olen päässyt hyvään vauhtiin kirjoittamisessa.

Ilman gradukurssia tuskin olisin saanut graduani tehtyä.

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on, että sinulla on opinto-oikeus Helsingin yliopistossa ja että pystyt ilmoittautumaan kurssille WebOodin kautta. Kurssin työkieli on suomi, mutta sinällään voit kirjoittaa gradusi millä kielellä tahansa.

Keväällä 2020 järjestämme kurssista kaksi ryhmää keskustakampuksella:

Ryhmä 3:
maanantaisin klo 10–12, aloitus 13.1.2020; opettajana äidinkielen yliopisto-opettaja Marja Suojala

Ryhmä 4:
maanantaisin klo 12–14, aloitus 13.1.2020; opettajana äidinkielen yliopisto-opettaja Kimmo Svinhufvud

Kurssin periaatteista ja sisällöstä löytyy tarkempi esittely täältä.

Ilmoittautuminen 30.12.2019–5.1.2020 WebOodin kautta.

Tervetuloa mukaan!

Kuva: Zhifei Zhou / Unsplash

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *