Gradukursseja jälleen syksyllä 2018

EDIT: Molemmat ryhmät ovat valitettavasti jo täynnä, eikä uusia osallistujia ole mahdollista ottaa. Seuraavat ryhmät alkavat tammikuussa 2019 (ilmoittautuminen joulukuun puolella).

Jo perinteeksi muodostuneet gradukurssit jatkuvat Helsingin yliopiston Kielikeskuksessa. Pidän yhdessä kollegani Marja Suojalan kanssa kaksi graduntekijöille suunnattua kirjoittamisen kurssia, yhden keskustakampuksella ja yhden Viikissä.

Kurssien tavoitteena on edistää gradujen valmistumista sekä tehdä gradun tekemisestä yhteisöllisempää. Kurssilla tehdään jonkin verran gradun etenemistä tukevia kirjoitusharjoituksia, asetetaan yhdessä tavoitteita sekä keskustellaan gradun tekemisestä. Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu kiinteissä pienryhmissä. Siksi on tärkeää, että osallistujat pystyvät todella sitoutumaan ryhmän työskentelyyn.

Kurssille voivat osallistua opiskelijat, joilla on opinto-oikeus Helsingin yliopistossa. Gradun vaiheella ei ole sinällään suurta merkitystä, mutta kurssin aikana todellakin tehdään gradua, ei ainoastaan opiskella gradun tekemistä. Siksi kurssille ei kannata tulla, jos vasta suunnittelet gradun tekemistä.

Kurssin työkieli on suomi, mutta kirjoitettu gradu voi sinällään olla millä kielellä tahansa.

Keskustakampuksen ryhmä:
maanantaisin klo 12–14, aloitus 10.9.2018; opettajana äidinkielen yliopisto-opettaja Kimmo Svinhufvud

Viikin ryhmä:
tiistaisin klo 10–12, aloitus 11.9.2018; opettajana äidinkielen yliopisto-opettaja Marja Suojala

Kurssin periaatteista ja sisällöstä löytyy tarkempi esittely täältä.

Ilmoittautuminen 20.–26.8.2018 WebOodin kautta.

Kuva: Stewart Baird (Flickr)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *